İçeriğe geç

Türkiye Tek Yürek Kim Başlattı

Depremzedelere en büyük bağışı kim yaptı?

En yüksek bağış, programa katılan ve 30 milyar TL bağış yaptıklarını duyuran TCMB ve kamu bankalarından geldi. Ziraat Bankası kampanyaya 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Turkcell ise 3,5 milyar TL bağışta bulundu.

Türkiye’de tek yürek kimler vardı?

Ünlü isimler: Berk Oktay, Barış Arduç, Ercan Kesal, Kubilay Aka, İbrahim Büyükak, Hatice Şendil, Aras Bulut İynemli, Oğuzhan Koç, Demet Özdemir, İsmail Hacıoğlu, Birkan Sokullu, Eda Ece, Neslihan Atagün, Kadir Doğulu, Gökçe Bahadır, Hasan Can Kaya, Deniz Baysal Yurtçu, Hande Erçel, Engin Akyürek, Afra Saraçoğlu, Burak…

Deprem tek yürek ne kadar toplandı?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından, bölgede hem yeniden yapılanma hem de vatandaşlara yardım amacıyla düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasıyla 115 milyar liralık yardım toplandı.

Türkiye Tek Yürek ne kadar oldu?

Kahramanmaraş başta olmak üzere iki depremden etkilenen 11 ilde depremzedelerin yaralarını sarmak ve yeni evler inşa etmek amacıyla düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyası kapsamında 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.

Dilan Polat depreme ne kadar bağış yaptı?

Dilan Polat, Türkiye Tek Yürek kampanyası yayını sırasında 3 milyon 250 bin TL bağışladı… Deprem için toplanan para tam bir yılan hikayesine döndü.

Ünlüler deprem için ne kadar bağış yaptı?

Efsane futbolculardan Hakan Balta ve eşi Derya Balta 300 bin TL bağışta bulundu. Mustafa Ceceli ise 200 bin TL bağışta bulundu. Hemen ardından Emre Kılınç 150 bin TL bağışta bulundu.” Ardından bir paylaşım daha yapan Haluk Levent, “Oyuncu Burak Deniz 150 bin TL, canım akrabam Edis Görgülü ise 400 bin TL bağışta bulundu.

Deprem yardım parası nereye gitti?

Leyen, konferans sonunda yaptığı açıklamada, iki ülke için toplanan paranın 7 milyar avroya ulaştığını, bu paranın 6 milyar 50 milyonunun Türkiye’ye, 950 milyonunun ise Suriye’ye aktarılacağını bildirdi.

Acun depremde ne kadar para topladı?

Gecede toplam 845,7 milyon lira bağış toplandı.

6 Şubat depreminde ne kadar yardım toplandı?

Türkiye’deki yüzlerce televizyon ve radyo istasyonunda yayınlanan yedi saatlik programla, 6 Şubat’taki ikiz depremden etkilenenlere 115,1 milyar lira (altı milyar dolar) yardım toplandı. Merkez Bankası’nın öncülük ettiği bağış toplama kampanyasına destek verildi.

Depremin Türkiye’ye maliyeti ne kadar?

Depremin ülkemiz ekonomisine toplam maliyetinin 104 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Deprem yardımı kim ne kadar yaptı?

Cengiz Holding 2,5 milyar lira; Baykar 2 milyar; Kalyon Holding 950 milyon lira, Doğuş Grubu 500 milyon lira, Limak Holding ise bugüne kadar sağlanan 400 milyon liraya ek olarak 100 milyon lira bağışta bulunduğunu duyurdu.

Merkez Bankası ne kadar bağış yaptı?

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, kampanyaya en fazla bağış 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan gelirken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank ise 7 milyar lira bağış sözü verdi.

Depremde en çok bağışı kim yaptı?

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Akil 20 milyon TL bağışta bulundu. Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu 1 milyon TL bağışta bulundu. Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ 5 milyon TL bağışta bulundu. Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, 150 milyon TL bağışta bulundu.

TV8 deprem yardımı ne kadar toplandı?

Kampanyanın ilk gününde 845.7 milyon lira yardım toplandı. Acun Ilıcalı’nın moderatörlüğünü yaptığı kampanyaya spor camiasından birçok önemli isim katkıda bulundu.

Bankalar depreme ne kadar yardım yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bankaların kârlarından 50 milyar TL’yi depreme ayırdığını açıklamasının ardından bazı bankalar destek açıklamaları yaptı. İş Bankası 10 milyar TL yardım yapacağını duyururken, Akbank 650 milyon TL, Yapı Kredi ise 580 milyon TL nakit yardım yapacağını duyurdu.

En çok bağış yapan kimdir?

Tek Yürek programında en fazla bağışı Türkiye yaptı; Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası adına 30 milyar TL bağışta bulunarak bu sorumluluğu üstlendi.

Ziraat Bankası depremzedelere ne kadar bağış yaptı?

Deprem: “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına yardımlar Merkez Bankası (30 milyar), Ziraat Bankası (20 milyar), Vakıfbank (12 milyar) ve Halkbank (7 milyar) toplam 69 milyar liralık yardım açıkladı.

Merkez Bankası ne kadar bağış yaptı?

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, kampanyaya en fazla bağış 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan gelirken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank ise 7 milyar lira bağış sözü verdi.

Deprem bağış kampanyası ne kadar toplandı?

Leyen, konferans sonunda yaptığı açıklamada, iki ülke için toplanan paranın 7 milyar avroya ulaştığını, bu paranın 6 milyar 50 milyonunun Türkiye’ye, 950 milyonunun ise Suriye’ye aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir