İçeriğe geç

Sarı Lop Incir Nedir

Sarı lop incir nerede yetişir?

Bu nedenle Orta Doğu, Asya ve Akdeniz ikliminin aktif olduğu bölgeler için idealdir. Dünyada en fazla üretimin yapıldığı yer Ege bölgesi olup, ülkemiz üretim hacmi bakımından dünya lideridir. Yine Sarı Ağaç İncir fidanı yetiştiriciliğinde Mısır, Cezayir, İran, Fas, Suriye, İspanya, ABD ve Brezilya önde gelen ülkelerdir.

Lop incir nedir?

İzmir ve Aydın yöresinde yaygın olarak yetiştirilen kurutmalık bir çeşittir. Sofralık olarak da kullanılır. Meyveleri yassı-yuvarlak, sarı renkli, eti koyu kırmızı, çok çekirdekli, dolgun ve tatlıdır. Genellikle susuz koşullarda yetiştirilir.

Kaç çeşit incir çeşidi var?

İncir, doğu Akdeniz ve güneybatı Asya’da yetişen dutgiller familyasından bir ağaç türüdür. İncirin yaklaşık 800 türü vardır.

Sarı incir ne zaman olur?

MEYVE ÖZELLİKLERİ: Sarı loblu incirin meyveleri yuvarlak, yassı şekildedir ve tane ağırlıkları 65-75 gram arasındadır. Kabuğu sarıdır ve kolayca soyulabilir. TOZLAYICI: Tozlaşma bir süreçle gerçekleşir. HASAT ZAMANI: İlk olgunlaşma Temmuz sonu, Ağustos başında gerçekleşir ve olgunlaşma Eylül sonunda tamamlanır.

En kaliteli incir hangisi?

Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Türkiye Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yürütülen çalışmada, en iyi özelliklere sahip incir çeşitleri olarak siyah incir ve beyaz loblu incir çeşitleri değerlendirildi.

İncir ağacı çok su ister mi?

İncir ağacının optimum yağış gereksinimi 625 mm’dir. Yağış miktarı ise 550 mm’dir. Eğer bu minimumdan az ise sulama gereklidir. Yıllık yağışın yetersiz olduğu yıllarda, yağış miktarına bağlı olarak bir veya iki sulama yapılması tavsiye edilir ve hatta zorunludur.

Hangi incir daha faydalı?

Taze incirler, kuru incirlerden daha fazla C vitamini, A vitamini ve beta-karoten içerir. Kuru incir ve taze incir, faydalarıyla öne çıkan besinlerdir.

En iyi incir nerede olur?

Ülkemizde incir üretiminde önemli rol oynayan iller Aydın ve İzmir’dir. Bu iki önemli ili takip eden Bursa, incir yetiştirme alanları ve üretim hacimleriyle öne çıkmaktadır. İncir, Akdeniz ve Batı Asya’nın yerli meyvesidir. Bu meyvenin ağacı, bulunduğu ülkelerde kutsal ve bereketli kabul edilir.

Layer kuru incir ne demek?

Nurer Layer Kuru İncir, özel bir işleme yöntemiyle yapılmış ve katmanlar halinde dizilmiş kuru incir ürünüdür. Kuru incirler, sap yönünde uzunlamasına kesilerek veya yırtılarak, özel kalıplara yerleştirilerek, daha sonra üst üste katmanlar (iki ila üç katman) halinde yerleştirilerek ve preslenerek yapılır.

En iyi incir ağacı hangisi?

En iyi incirler En iyi incir fideleri, üç mevsim sarı incirler: Üç mevsim incirleri, en iyi incir ağacı çeşitlerinden; Yılın son üç ayına (kış) kadar meyve verebilen çok kaliteli bir çeşittir. Bu ürün İran ikliminde yetiştirilebilir. Bu tür, bahçıvanların en iyi incir fideleri olarak sıklıkla dikkatini çeken örneklerden biridir.

En erkenci incir hangisi?

Bardacık inciri, uzun veya biraz daha uzun saplı incir türlerinden biridir. Günümüzde Bardacık incir fidanları aşılama veya kesme yoluyla üretilmekte ve erkenci kuş adı verilen bir incir çeşidi haline gelmektedir.

Erkek incir nasıl anlaşılır?

Ağaçlar iki gruba ayrılır: erkek ve dişi; aynı ağaçta erkek ve dişi organ bulunmaz. Dişi ağaçların meyveleri büyük ve bol miktardadır, erkek ağaçların meyveleri ise küçük ve azdır ve meyveleri dişilerinki kadar yenilebilir değildir, ancak tozlaşma için gereklidir.

Taze incirin iyisi nasıl anlaşılır?

İncirin dış kısmı doğal beyaz ve kahverengi tonlar içerir. İncir satın alırken uzmanlar doğal, beyaz görünümlü incir satın almanızı öneriyor. Çok beyaz incirler yerine doğal görünümlü incirleri tercih etmelisiniz. Ayrıca dikkatlice paketlenmiş incir satın almak da önemlidir.

İncir ağacı nasıl hızlı büyür?

İncir ağacının dikiminden itibaren belirli zamanlarda gübre desteği gerekir. Dikim sırasında leonardit içeren organik gübre uygulanarak gelişimi hızlandırılabilir. Ayrıca dikimden sonra fosfor ve potasyum içeren gübreler uygulayarak kök ve gövde yapısını iyileştirebilirsiniz.

İncir olmadan neden çatlar?

Meyve ve sebzelerde çatlamanın nedenleri farklıdır. Kalsiyum eksikliğinin anında teşhisidir. Kalsiyum eksikliği meyve ve sebzelerde çatlamanın nedenlerinden sadece biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir