İçeriğe geç

Atel Ve Alçı Endikasyonları Nelerdir

Atel alçı hangi durumlarda yapılır?

Atelleme işlemi genellikle kırık bir kemiği sabitlemek ve hareketsizleştirmek için tercih edilirken, daha ciddi vakalarda hasta tıbbi gözetim altında tedavi edilir. Kırıklara ek olarak, ateller incinme veya burkulmalar için de kullanılabilir.

Hangi durumlarda alçıya alınır?

Atel alçısı hangi durumlarda gereklidir? Bu, kırık kemikleri veya aşırı derecede yaralanmış yumuşak dokuları alçı, pamuk ve bandajlarla sabitleyerek hareketsiz hale getirme prosedürlerini içerir.

Atel hangi bölgelerde kullanılır?

Kol veya bacaktaki kırıkları geçici olarak sabitlemek için bir atel (yarım alçı) kullanılabilir. Ameliyat gerektiren kırıklar için, ameliyata kadar kırık bölgesi bir atel (yarım alçı) ile izlenir. Çocuklardaki bazı kırıklar bir atel (yarım alçı) ile kalıcı olarak tedavi edilir.

Atelle hangi kırık tespit edilir?

Bacak kırıklarında kırık bölgesinin atellenmesi son derece önemlidir. Kırık diz ile ayak bileği arasındaysa atel uzunluğu topuktan kalçaya kadar olmalı, kırık diz ile kalça arasındaysa atel uzunluğu topuktan koltuk altına kadar olmalıdır.

Kırık bileğe atel takılır mı?

Ayak bileğinde kırık varsa ameliyat gerekip gerekmediği kontrol edilir. Ameliyat gerekiyorsa atel veya alçı kullanılır. Basit kırıklarda kayma riski nedeniyle atel takılır. Kayma riski yüksekse alçı ile tedavi yapılır.

Alçı neden yapılır?

Kimyasal bileşimi CaSo4+2H2O olan alçı, alçının aşırı ısıtılıp buharlaştırılıp öğütülmesiyle elde edilen, geriye yaklaşık yarım molekül kristal su bırakan, su ile karıştırıldığında tekrar katılaşan ve bağlayıcı özellik kazanan bir yapı malzemesidir.

Atel neden kullanılır?

Kas-iskelet sisteminde travma veya iltihap sonucu oluşan hasarları kontrol altına almak ve ekstremiteyi hareketsiz kılmak amacıyla atel ve alçı uygulamaları kullanılmaktadır.

Ayak ne zaman alçıya alınır?

6-12 hafta: Alçı veya atelin çıkarılması için gereken süre değişmekle birlikte genellikle 6-8 hafta sonra çıkarılır.

Kırılan kemik neden alçıya alınır?

Kemik kırığı sonrası kemik iyileşme sürecini desteklemek iyileşme sürecini hızlandırır. Kemik iyileşmesini desteklemek için alçı kalıpları; kırık kemiklerin birkaç hafta boyunca hizalı ve birbirine yakın kalmasını sağlar.

Atel uygulaması nerelere yapılır?

Kırık kemikleri tedavi etmek için atel veya alçı kullanılır. Bu kırıklar kollarda, bacaklarda, ellerde, ayaklarda veya vücudun diğer kısımlarında meydana gelir. Atel veya alçılar bağ yaralanmaları, tendon zorlanmaları ve burkulmalar gibi ortopedik yaralanmaları tedavi etmek için kullanılır.

Alçı atel yapmak kimin görevi?

Bu işlemler acil servis doktoru veya personeli tarafından gerçekleştirilir.

Atel kaç kat yapılır?

Dolgunluk elde etmek için üst ekstremiteye 8-10 kat, alt ekstremiteye 12-15 kat alçı uygulanabilir. Yaklaşık olarak aynı uzunlukta olmalıdır. Kat sarılmalıdır.

Alçı ve atel arasındaki fark nedir?

Travma veya kas-iskelet sistemindeki iltihaplanma sonucu oluşan hasarı kontrol etmek için kullanılırlar. Ateller uzuvları uzunlamasına sabitler. Alçı uzuvları tamamen bir daire şeklinde sarar. Aslında bu immobilizasyon yöntemleri hastaya ve hastalığa göre değişebilir.

Atel kaç gün kalır?

Çoğu atel, yaralanmaya bağlı olarak bir hafta veya birkaç gün kullanılır. Kırıklar için cihaz, çoğu kırığın iyileşmesi için gereken süre olan 4 ila 8 hafta boyunca kullanılmalıdır.

Parmaklarda atel neden takılır?

El parmak atelleri parmağı saran ve eklemi koruyan bir yapıya sahiptir. Parmak ucunun düşmesi durumunda parmağı hareketsiz hale getirmek; Kırık ve çıkık durumlarında kemikleri sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için parmak atelleri kullanmak önemlidir.

Alçı atel yapmak kimin görevi?

Bu işlemler acil servis doktoru veya personeli tarafından gerçekleştirilir.

Gece yatarken atel takılır mı?

Atel: Özellikle gece uyurken kullanılan bilek ateli bileği sabitleyerek ödemi azaltmaya yardımcı olur. 2-3 hafta kullanımı yeterlidir.

El bilek ateli ne için kullanılır?

Bilek destek ateli bileğin anatomik yapısına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Burkulmalar, ağrı ve spor aktiviteleri sırasında ağrılı bölgeleri desteklemek için statik bir bilek ateli satın alabilirsiniz. Sol el için bilek ateli kol etrafındaki hareketi azaltır ve koldaki sorunu ortadan kaldırır.

Atel çıkarıldıktan sonra ne yapılmalı?

Atel çıkarılır. Atel çıkarıldıktan sonra burun temizlenebilir ve tekrar bantlanabilir. Bantlar 2 hafta sonra çıkarılır. Gözlerdeki şişlik ve morluklar bir hafta içinde kaybolur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeditepe Escort